Nejlepší nízkonákladová letecká společnost na světě, Air Asia, oznámila povinné očkování pro všechny cestující na palubách letadel této společnosti.

V tiskové zprávě bylo potvrzeno toto nařízení zatím pro společnost AirAsia Malaysia (flight code AK), ale je asi otázka času kdy se to objeví i u odnoží Thai, Indonesia, Philippines nebo India.

Jedná se tak již o druhou leteckou společnost, která oficiálně tento požadavek potvtrdila. Nedávno toto oznámila aerolinka Air New Zealand. Třetí společností bude Qantas.

V rámci příprav na plné obnovení vnitrostátních a následně i mezinárodních letů společnost AirAsia Malaysia (označení letů AK) s okamžitou platností nařídila, že na palubu jejích letů budou moci nastoupit pouze kompletně očkovaní dospělí cestující. Cestující mladší 18 let, pokud nejsou očkováni nebo jsou očkováni částečně, musí být doprovázeni plně očkovanými rodiči nebo opatrovníkem.

Společnost AirAsia rovněž zavedla povinnost pro všechny hosty odbavit se prostřednictvím aplikace airasia Super App, protože to umožňuje projít odbavovacím a nástupním procesem na letišti s elektronickou palubní vstupenkou, která výrazně omezí fyzickou interakci.