Zdroj: Air Arabia

Arménský prezident Armen Sarkissian přijal předsedu představenstva letecké společnosti Air Arabia šejka Abdullaha Bin Mohameda Al Thaniho a generálního ředitele Adela Abdullaha Aliho, informovala arménská prezidentská kancelář.

Společnost Air Arabia a Arménský fond národních zájmů (ANIF) dnes podepíší dohodu o vytvoření nové arménské národní letecké společnosti.

„Arménie se v současné době nachází ve velmi obtížném období. Vážíme si našich přátel, kteří jsou s námi zejména v této fázi a zahajují novou spolupráci a nový projekt v Arménii. S arabskými zeměmi máme vřelé přátelské vztahy a vaše účast na tomto projektu je toho důkazem. Očekáváme mnohem více projektů a iniciativ,“ řekl arménský prezident hostům.

Bylo oznámeno, že arménská národní letecká společnost bude provozovat lety v příštím roce ze základy na jerevanském mezinárodním letiště Zvartnots (EVN).

O názvu letecké společnosti rozhodne arménský lid prostřednictvím otevřené soutěže. Další podrobnosti o datu spuštění, flotile a cílové síti budou oznámeny v pravý čas, uvádí se v prohlášení.