Zpět

Ukrajinská aerolinka Bees Airline zahájila provoz

Nová ukrajinská aerolinka dnes zahájila provoz prvním letem. První let společnosti míří z Kyjeva(IEV) do Šarm aš-Šajchu.

Zdroj: Bees Airline

Nový ukrajinský letecký dopravce Bees Airline dnes zahájil provoz letem UBE2001 z Kyjeva do egyptského Šarm aš-Šajchu (let je vypraven pro cestovní kancelář Tez Tour Ukrajina). Zítra pak má zahájit lety do Marsa Alam.

O nové aerolince jsem psal již něco málo zde. Společnost získala osvědčení leteckého provozovatele 12. března a základnu bude mít na letišti Kyjev-Žuljany. Letecká společnost si vybrala toto letiště díky své výhodné poloze pouhých 7 km od centra města, což by mělo přispět k pohodlí cestujících během jejich cesty.

Jak bylo oznámeno dříve, na začátku provozu bude mít letecká flotila dvě letadla Boeing 737-800 NG se 189 sedadly, která budou brzy doplněna dalšími dvěma letadly tohoto typu. Plány do roku 2022 zahrnují rozšíření flotily na šest letadel.

První mezinárodní charterové lety budou provozovány společností Bees Airline do oblíbených letovisek v Egyptě a Turecku, ale zeměpisná poloha letů letecké společnosti nebude omezena na charterové lety a v nejbližší budoucnosti bude letecká společnost zavádět i pravidelné lety. Dříve se také mluvilo o charterových letech do Keni.

Příloha

zdroj: IEV Airport