Zdroj:Aeroflot

Ruská letecká společnost Aeroflot převzala svůj zbrusu nový Airbus A320 s novými sedadly BL3710 v ekonomické třídě a CL4710 v business třídě.

První letoun vybavený novou řadou sedadel od firmy Recaro vzlétl 25. května. Letadla Airbus A320/A321 budou vybavena více než 10.000 sedadly Recaro a dodávka bude pokračovat až do roku 2028.

Sedadla v ekonomické třídě jsou vybavena koženými potahy a sedadla v business třídě jsou potažena látkou a kůží pro zvýšení komfortu.

„Jak Aeroflot, tak Recaro chtějí cestujícím při cestování nabídnout pohodlná sedadla, a proto nás spolupráce s leteckou společností vždy těší,“ řekl Dr. Mark Hiller, generální ředitel a akcionář společnosti Recaro Aircraft Seating. „Od nejmodernějších technologií až po ergonomii sedadel, sedadla Recaro pozvednou úroveň cestování cestujících a optimalizují provoz letecké společnosti.“

Sedadlo CL4710 bylo navrženo pro lety na střední a krátké vzdálenosti. Díky šířce sedadla 21 palců a velkému odkládacímu stolku poskytuje sedadlo v business třídě dostatek prostoru pro pracující cestující. Oceněné sedadlo nabízí cestujícím také vysokou úroveň pohodlí díky systému palubní zábavy a napájecím portům, ergonomickému opěradlu s pětipalcovým sklonem a nastavitelné opěrce lýtek.