Zdroj: Aeroflot

Ruská letecká společnost Aeroflot představila první dálkový Boeing 777 s novou kabinou. Letadlo pojme 427 cestujících, přičemž zachovává vysokou úroveň komfortu a služeb pro cestující všech tříd.

Rozložení kabiny zahrnuje 28 sedadel Business třídy, 24 sedadel třídy Economy Comfort a 375 sedadel Economy. Všechna sedadla v kabině jsou vyrobena z vysoce kvalitní žakárové tkaniny. Rozteč sedadel v Economy třídě je v průměru 80 cm a v Economy Comfort třídě 96 cm.

Cestující v Business Class mají k dispozici individuální sedadla s vysokou úrovní soukromí. Posuvné dveře a přídavná područka okamžitě promění sedačku v malou kancelář. Sedadlo je plně rozkládací na postel, která má na délku 2 metry. K dispozici je také 18,5″ HD obrazovka.

Inovativní koncepce designu kabiny a sedadel poskytuje společnosti Aeroflot prémiový produkt. Letecká společnost plánuje používat Boeing 777 s novou kabinou na nejoblíbenějších mezinárodních a vnitrostátních linkách: Dubaj, New York, Los Angeles, Mahe, Male, Dillí, Jerevan, Biškek, Baku, Taškent, Chabarovsk, Vladivostok a Petropavlovsk-Kamčatskij. Do konce roku 2021 vybaví Aeroflot modernizovaným interiérem další dvě letadla.

Aeroflot má jednu z nejmladších flotil na světě. Od srpna 2021 provozuje 202 letadel, z toho 20 dálkových Boeingů 777-300ER.