Zpět

V Jižní Koreji vzlétla osmá nízkonákladovka Aero K

Jižní Korea má další nízkonákladovou společnost. Aero K se stala již osmou společnosti v této zemi.

ZDROJ: Aero K

Jihokorejský dopravce Aero K zahájil pravidelné vnitrostátní lety a stal se osmým nízkonákladovým dopravcem v zemi. Oficiální zahájení provozu dne 15. dubna přichází více než tři měsíce poté, co dopravce obdržel osvědčení leteckého provozovatele pro mezinárodní a vnitrostátní leteckou dopravu.

První komerční linka letecké společnosti se uskutečnila 15. dubna a spojovala Cheongju (CJJ), město nacházející se asi 115 km jižně od Soulu a Jeju (CJU), oblíbenou ostrovní prázdninovou destinaci u jižního pobřeží Korejského poloostrova.

Trasa bude obsluhována 3x denně pomocí letadel Airbus A320. Dopravce si pronajal tři letadla Airbus A320 od společnosti Carlyle Aviation Partners se sídlem v USA, i když v současné době je v provozu pouze jedno letadlo.

Aero K vstupuje na již přeplněný nízkonákladový letecký trh v Jižní Koreji – mezi další dopravce patří Jeju Air, T’way Air, Jin Air, Air Busan, Air Seoul, Easter Jet a Fly Gangwon. Ale ani toto číslo není konečne. V průběhu roku by měla zahájit provoz další nízkonákladovka Air Premia.

Zdroj: FR24.com