China Southern Airlines představila pilota s titulem „Král karantény“

Zpět

Zdroj: China Southern Airlines

Čína vyznává strategii „zero covid“, ke které patří ty nejpřísnější pravidla a podmínky. Všichni co chtějí vstoupit do Číny, tak musí strávit nejméně 14 dní v předem určeném karanténím zařízení.

Zaměstnanci leteckých společností nejsou z těchto přísných pravidel vyňati, takže čínští piloti a palubní průvodčí pracují v tzv. „uzavřené smyčce“, ve které se pohybují mezi prací a karanténou, aniž by jim bylo dovoleno vycházet ven nebo vidět své rodiny nebo přátele po celé týdny nebo dokonce měsíce.

Čínská letecká společnost China Southern Airlines dokonce představila svého „Krále karantény“. 

Ma Jian, pilot letounu Airbus A380, strávil v roce 2021 celkem 189 dní(4536 h) v karanténě. Po celý rok byl nasazován na mezinárodních linkách z Guangzhou do LAX, AMS nebo třeba MEL.

„Každý pilot China Southern Airlines ví, že udržují stabilitu mezinárodního logistického dodavatelského řetězce a během epidemie se stali symbolem národní síly Číny“ uvádí aerolinka.

Ma Jian strávil v loňském roce ve službě pouhých 75 dní a 505 letových hodin, během kterých přepravil 5 520 cestujících a „nespočet“ zásob po celém světě.

¨