Letecké společnosti by mohly začít nahrazovat Revenue Managament za umělou inteligenci od izraelského startupu. Aerolinky nyní používají Revenue Management k určování cen, ale ten v potaz většinou bere chování zákazníků a další menší faktory.

Zatímco umělá inteligence Fetcherr v potaz bere i plno dalších faktorů jako předpověď počasí, vývoj politické situace, nabídky na různých cestovních webových stránkách a během pár minut může reagovat.

Testování nového systému probíhalo u jedné z předních asijkých leteckých společností a poprvé byl zaveden u brazilské letecké společnosti Azul. Další dvě společnosti čekají na implementaci.

Jak dodává deník The Jerusalem Post, tak Fetcherr může dokonce využívat taktické cenové strategie k přechytračení konkurence.

„Představte si, že vy a já soutěžíte o stejné klienty na určité letové trase a vím, jak budete reagovat na mé změny cen. Pokud vím, že poptávka za dva týdny prudce stoupne, mohl bych nyní zvýšit své ceny, aby cestující naplnili vaše letadlo nejprve za nižší cenu a pak, když ceny stoupnou, vaše letadlo bude plné a všichni budou muset přijít za mnou. To je jeden ze způsobů, jak mohou společnosti používat předpovídací modely.“ dodává Avizmil, jeden ze zakladatelů.