Zpět

Ukrajina chystá v leteckém sektoru velké věci

Zdroj: president.gov.ua

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelensky představil během konání konference s názvem „Letectví a turismus“, cíle v letectví pro následující roky. A musím říct, že to jsou tedy velkolepé cíle.

Mezi cíle patří spuštění národního leteckého dopravce, nová moderní letiště, transformace mezinárodního letiště Boryspil na východoevropský letecký uzel, oživení konstrukce letadel a posílení spolupráce s Evropskou unií.

Podle Volodymyra Zelenského je pracovním názvem budoucí společnosti Ukrainian National Airlines (UNA, „Ukrainian National Airlines“). Ekonomická proveditelnost tohoto projektu je již potvrzena francouzskými konzultanty.

Současně podle něj dnes Ukrajina investuje miliardy hřiven do modernizace regionálních letišť, do výstavby nových přistávacích drah a terminálů v Černovci, Rivne, Žytomyr, Kryvyj Rih, Kyjev, Dněpropetrovsk, Charkov, Záporoží, Oděsa, Cherson, Vinnytsia, Poltava.

„Připravujeme také výstavbu dalších dvou nových letišť na východní Ukrajině a dalšího nového letiště v Zakarpatí.“ dodal Volodymyr Zelenskyj.