Zpět

Ohlédnutí za speciálním letem Emirates EK2021

Přelomový let EK2021 oslavil očkovací jízdu SAE a potvrdil připravenost leteckého průmyslu na restart.

Zdroj: Emirates

Speciální let společnosti Emirates EK2021 dnes hrdě podnikl cestu napříč emiráty, aby oslavil výrazný pokrok Spojených arabských emirátů v očkování svých občanů a obyvatel proti covidu-19. Prostřednictvím národního očkovacího programu bylo k dnešnímu dni aplikováno téměř 9 milionů dávek vakcín.

Speciální let, který přepravoval kompletně naočkovanou posádku i cestující, byl v tomto rozsahu ve svém odvětví nevídaný. Let s téměř 400 kompletně naočkovanými zákazníky Emirates na palubě tak potvrzuje důvěru a neutuchající nadšení pro leteckou dopravu.

Let EK2021 byl obsluhován kompletně naočkovanými týmy od palubní posádky po pozemní personál a demonstroval tak připravenost Spojených arabských emirátů podpořit bezpečné oživení letecké dopravy. Na palubě byla přítomna také skupina seniorních představitelů klíčových subjektů z leteckého a zdravotnického sektoru.

Let byl provozován nejnovějšími letouny společnosti Emirates A380 se zbrusu novými sedadly v třídě Premium Economy a svěžími interiéry ve všech třídách. Zákazníci First a Business Class se mohli bezpečně setkat v ikonickém palubním salónku A380, kromě toho si všichni zákazníci pochutnali na jídle o několika chodech.

Všem pasažérům EK2021 byly poskytnuty rychlé PCR testy na covid-19 zprostředkované Pure Health, největším poskytovatelem integrovaných řešení zdravotní péče v SAE. Pure Health doposud zajistil až 4 miliony PCR testů na dubajských letištích. Rovněž sehrál zásadní roli v poskytování podpory pro testování proti covidu-19 v leteckém sektoru jako takovém, a to od začátku pandemie.

Po odbavení cestující obdrželi zelenou ceduli s nápisem „Choose to Vaccinate“ („Zvolte očkování“) a pořídili si fotografie na památku této speciální události. Všichni pasažéři EK2021, kteří prošli imigrační kontrolou, dostali na palubní vstupenku razítko se stejným mottem. Po vystoupení z letadla byly všem pasažérům předány pamětní certifikáty za účast na tomto speciálním letu.

Příloha

Zdroj: Emirates