Letecká společnost Smartwings získala v zahraničí zakázky na využití letadle přes zimní sezónu. Aerolinka vyhrála výběrová řízení  na pronájem letadel Boeing 737-800 s posádkami u izraelských leteckých společností Arkia a Israir Airlines, a také u americké společnosti Swift Air.

Na linkách izraelské letecké společnosti Israir bude létat 5 letadel Smartwings, jedno letadlo pak na letech společnosti Arkia. Pronájem letadel Smartwings do Izraele k Israir Airlines navazuje na spolupráci z letošního jara (květen 2021), kdy u izraelské letecké společnosti Israir létaly dva stroje z flotily Smartwings (Boeing 737-800 a 737MAX).  

Ze základny na letišti v Tel Avivu budou letadla Smartwings obsluhovat širokou škálu destinací Israir (Praha, Atény, Budapešť, Batumi, Kyjev, Larnaka, Sofie, Řím, Mnichov, Tbilisi, Berlín). Letadlo pronajaté společnosti Arkia bude operovat linky z Tel Avivu do Dubaje, Marakéše, Atén, Říma, Amsterdamu, Barcelony či Jerevanu.

Další tři letadla Boeing 737-800 z flotily Smartwings zamíří na zimu do USA. Smartwings se podařilo podepsat kontrakt s americkou leteckou společností Swift Air LLC. na pronájem 3 letadel s posádkami. Letouny budou mít základny na amerických letištích Milwaukee (2 letadla) a Lansing (1 letadlo), a budou nasazovány na linky do Mexika, Dominikánské republiky a na Jamajku.

„Každý takový kontrakt nám pomůže zajistit práci našim kvalifikovaným zaměstnancům v zimním období, kdy je poptávka po létání v Evropě nižší a odvětví letecké dopravy se stále vzpamatovává z koronavirové krize a potýká se s přetrvávajícími omezeními, říká Roman Vik, člen představenstva a generální ředitel letecké společnosti Smartwings.