Letecká společnost Smartwings zvítězila v dalším výběrovém řízení v zahraničí  na zajišťování letecké přepravy. Pro dva významné zahraniční touroperátory bude Smartwings od poloviny října do konce dubna 2022 zajišťovat letecká spojení z Kanárských ostrovů do šesti evropských destinací.

Z Las Palmas bude Smartwings létat do Helsinek (1x týdně), Bělehradu (1x týdně), Talinu (1x týdně), Sofie (1x týdně) a norských měst Bodø a Tromsø (1x týdně).

Aerolinka také nedávno získala kontrakt na zajišťování letů pro německé cestovní kanceláře. Od 1. října 2021 bude Smartwings nově zajišťovat leteckou dopravu z 10 letišť v Německu a Švýcarsku (Mnichov, Hamburk, Brémy, Düsseldorf, Leipzig, Drážďany, Hannover, Stuttgart, Norimberk a Curych) a budou směřovat na Kanárské ostrovy (Gran Canaria, Fuerteventura) a na řecké ostrovy Kréta a Rhodos.

„Jsme rádi, že jsme dokázali opět uspět v konkurenci leteckých společností. Na Kanárských ostrovech budeme mít základu pro celkem 3 letadla. Během zimy budeme létat nejen z českých letišť, ale také z Německa, Polska, Slovenska, Francie a Kanárských ostrovů,“ říká Roman Vik, člen představenstva a generální ředitel Smartwings.