Překvapivá zpráva, Eurowings a Smartwings ohlásily spolupráci.

Krátce po zahájení nové základny Eurowings v Praze, aerolinka hlásí překvapivou novinku. Německá letecká společnost se dohodla s největším konkurentem Smartwings a uzavřela dohodu o sdílené kódu na letech (codesharing).

Aerolinky například svádějí boj o zákazníky na letech na Kanárské ostrovy. Německý lowcost například donutil Smartwings snížit cenu na těchto linkách až o polovinu.

V budoucnu budou vybrané spoje Eurowings z nové základny v Praze nabízeny také pod čísly letů Smartwings a prodávány prostřednictvím smartwings.com a dalších distribučních kanálů. Zákazníci Smartwings tak budou moci využívat rostoucí počet přímých spojů letecké společnosti Lufthansa Group z české metropole.

„Jsme potěšeni dohodou o sdílení letů s naším partnerem Smartwings, která posílí naši pozici na nové základně v České republice. Chceme nabídnout ještě více atraktivních non-stop spojení do celé Evropy přímo z Prahy, která je velmi atraktivním evropským městem,“ uvedl generální ředitel Eurowings Jens Bischof.

„Naší dlouhodobou prioritou je rozšiřování sítě. Díky novému partnerství se společností Eurowings můžeme našim zákazníkům nabídnout pohodlné spojení do širokého portfolia destinací,“ uvedl Roman Vik, člen představenstva a generální ředitel společnosti Smartwings.