Zpět

Singapur a Hongkong se dohodly na cestovní bublině od 26. května

Cestující si budou muset stáhnout aplikaci pro sledování kontaktů používanou v každém příslušném městském státě.

Zdroj: Cathay Pacific

Hongkong a Singapur v pondělí oznámily, že v květnu spustí leteckou bublinu, několik měsíců poté, co byla odložena původní dohoda, která by turistům umožnila létat mezi oběma městy, aniž by museli po příletu do karantény.

Nová cestovní bublina bude zahájena 26. května 2021 a návštěvníci nebudou muset do karantény, pokud splní podmínky cestování

Obě země plánovaly spuštění cestovní bubliny již v listopadu 2020, ale plány byly přerušeny poté, co Hongkong zaznamenal významný nárůst pozitivních případů na COVID-19.

Cestující z Hongkongu budou muset mít ukončené učkování nejméně 14 dní před cestou, to neplatí pro cestující ze Singapuru. Všichni cestující z obou zemí nesmí v posledních 14 dnech před cestou navštívit jiný stát. Podmínkou bude také negativní test

Od 26. května do 9. června bude jeden let denně z Hongkongu do Singapuru s max 200 cestujícími na letadlo a druhý ze Singapuru do Hongkongu se stejným počtem cestujících. Od 10. června budou z obou zemí dva lety denně.

Cathay Pacific

Cathay Pacific s nadšením vítá obnovení hongkongsko-singapurské letecké cestovní bubliny a je připravena od 26. května přivítat cestující znovu na palubách svých letadel. Tyto lety budou provozovat piloti a palubní průvodčí, kteří byli všichni plně očkováni.