Piloti Qatar Airways si stěžují na únavu a porušování bezpečnosti

Zpět

Katarská aerolinka Qatar Airways řeší další problém. Nadace Thomson Reuters přinesla zprávy o tom, že někteří piloti společnosti tvrdí, že letecká společnost ignoruje stížnosti na únavu a manipuluje s údaji o pracovní době.

Svědectví ukazuje, jak se zneužívání pracovníků rozšiřuje i na vysoce kvalifikovaná odvětví v perském zálivu, protože Qatar Airways se snaží minimalizovat prostoje posádek.

„Usnul jsem během sestupu se 400 cestujícími na palubě,“ vzpomínal Erik na jeden takový 20hodinový let, kdy bezpečně přistál na základně dopravce v Dauhá.

„Nemůžete nic dělat. Vaše tělo jen křičí o odpočinek. Cítíte bolest uvnitř hrudníku a nejste schopni udržet oči otevřené,“ řekl první důstojník nadaci Thomson Reuters Foundation.

Erik a šest dalších členů letové posádky uvedli, že pracovní doba letecké společnosti je žene do vyčerpání a že manažeři jim odmítají poskytnout dostatek odpočinku.

Aerolinka na dotaz uvedla, že společnost spolupracuje se zaměstnanci, „aby zajistila, že doba odpočinku a potřeb týmu letových posádek byly přísně vyváženy s provozními požadavky letecké společnosti, zejména s ohledem na jedinečné výzvy, kterým čelí globální sektor komerčního letectví.

3
1