Zpět

Qantas očekává návrat všech letadel Airbus A380

Australský letecký dopravce věří v návrat největších dopravních letadel na světě.

ZDROJ: Qantas Airways – Brent Winstone

Společnost Qantas Airways očekává, že všechny její letadla Airbus A380 se vrátí do oblak. Je to signál společnosti, která věří ve zotavení globální letecké dopravy a využití tohoto typu letadla.

„Myslíme si, že naše letadla Airbus A380 budou znovu létat. Utratili jsme za ně spoustu peněz,“ řekl generální ředitel Qantasu Alan Joyce na středeční virtuální konferenci CAPA Live. „Jakmile to poptávka dovolí, takováto letadla se nám budou hodit“.

Australská letecká společnost uzemnila všech 12 superjumb v červnu s tím, že na zemi budou stát nejméně tři roky.

Pandemie urychlila u některých leteckých společností vyřazení těchto obrů. Air France již tato letadla vyřadila, Thai Airways a Lufthansa se chystí ke stejnému kroku. 

Joyce je o největším dopravním letadla na světě optimističtější a ve středu uvedl, že rychlost očkování ve Velké Británii a USA, obou hlavních trzích společnosti Qantas, je dobrým znamením pro oživení osobní dopravy na těchto trasách.

Společnost Emirates, největší zákazník letadel Airbus A380 uvedla, že její celá flotila by se mohla vrátit již příští rok poté, co budou vakcíny dostupné po celém světě.