Nizozemská letecká společnost KLM chce svým zákazníkům co nejvíce usnadnit cestování, jelikož v současné době mohou být všechny požadavky pro vstup do cizích zemí velmi matoucí a také se rychle měnit.

Letecká společnost proto spouští službu Upload@Home, která jim s tímto problémem pomůže. Cestující mohou tuto službu využít před odletem tak, že zde nahrají a nechají ověřit všechny potřebné dokumenty a tak si budou jisti, že všechny jejich doklady jsou v pořádku.

Předběžná kontrola dokladů kvůli COVID-19 může také urychlit proces odbavení na letišti. Využití této služby je zdarma a dobrovolné.

Online kontrola dokladů COVID-19 od společnosti KLM je nyní k dispozici pro všechny lety společnosti KLM do Amsterdamu a pro lety společnosti KLM z Amsterdamu nebo přes Amsterdam na Curaçao, do Dubaje, Limy, Svatého Martina, Istanbulu, Německa a Španělska. Očekává se, že počet destinací, pro které je služba Upload@Home k dispozici, se v blízké budoucnosti zvýší.

Zákazníci, kteří si rezervovali let do některé z těchto destinací a mají nárok na tuto službu, obdrží informaci dodatečně. Následně si vyzvednou požadované dokumenty a nahrají je do pěti hodin před odletem. Výsledek jim bude zaslán e-mailem, obvykle do jedné hodiny. Pracovníci společnosti KLM provádějící kontrolu jsou k dispozici od 6.00 do 22.00 hodin středoevropského času.

Všichni zákazníci, kteří ke své cestě potřebují cestovní doklady související s COVID-19, si mohou vyzvednout palubní vstupenku a odbavit zavazadla u odbavovací přepážky na letišti. Pokud si předtím nechali zkontrolovat své doklady online prostřednictvím služby Upload@Home, stačí jim pouze předložit cestovní pas nebo občanský průkaz a případné vízum. Společnost KLM však doporučuje, aby si zákazníci vždy s sebou na letiště vzali tištěné kopie požadovaných dokladů souvisejících s COVID-19, protože je možná budou muset předložit po příletu do cílové destinace.