Zpět

Lufthansa oznámila novinky na letní letový řád

Zdroj: Lufthansa

Německá letecká společnost Lufthansa dnes představila novinky na letní letový řád 2022. Cestující si mohou rezervovat letenky do více než 160 destinací z Mnichova a Frankfurtu. Letní letový řád pro rok 2022, nabízí rozšířené portfolio nových atraktivních destinací, stejně jako zvýšení frekvence na stávajících linkách a obnovení letů. Počet vnitroevropských spojů z Frankfurtu a Mnichova téměř dosáhne úrovně roku 2019 s přibližně 5 000 lety týdně.

Novinky v Mnichově

Lufthansa posiluje svůj prémiový hub v Mnichově. Se zahájením letního letového řádu 27. března 2022 bude letecká společnost poprvé létat nonstop z bavorské metropole do brazilské metropole Rio de Janeiro a do San Diega ve Spojených státech. Kromě toho bude na začátku letního letového řádu opět přímo z Mnichova létat do thajského Bangkoku.

Zákazníci společnosti Lufthansa budou moci využívat nejmodernější a nejúspornější dálkové letadlo skupiny Lufthansa, Airbus A350-900, jehož flotila se v Mnichově rozšiřuje ze 17 na 21 letadel.

Aerolinka nabídne také šest nových prázninových destinací z Mnihova po Evropě. Bude se létat do Kalamaty, na Menorcu, do Varny, do Billundu a do Bergenu. Air Dolomiti otevře linku do Brindisi.

V letním letovém řádu také začne z Mnichova létat letecké společnost Eurowings Discover. Letecká společnost bude létat do slunných destinací v Karibiku. Punta Cana v Dominikánské republice a Cancún v Mexiku. Kromě toho se jednou z destinací stane i Las Vegas v Nevadě (USA). V průběhu letního letového řádu zahrnuje letový plán společnosti Eurowings Discover také 22 turistických destinací na krátké a střední vzdálenosti, včetně Kanárských ostrovů, destinací v Turecku a dvanácti řeckých ostrovů.

Novinky ve Frankurtu

Novinkou bude St. Louis (USA) v americkém státě Missouri, kam LH bude poprvé létat od června 2022. Půjde o první non-stop let letecké společnosti z kontinentální Evropy po zhruba 20 letech.

Od léta bude Lufthansa poprvé létat do norského Stavangeru a britského Liverpoolu. A od května také do francouzského Rennes.

Eurowings Discover nabídne v létě z Frankfurtu lety do Las Vegas, Salt Lake City, Fort Myers, Anchorage, Halifaxu a Calgary.