Zpět

Byly rozdány ceny Crystal Cabin Award za rok 2021

V týdnu se konal v Hamburku 14. ročník udílení cen Crystal Cabin Award.

Zdroj: Airbus

V týdnu byly v Hamburku rozdány ceny za nejinovativnější a nejzajímavější nápady na vylepšení interiérů letadel a vylepšení služeb v letecké dopravě.

Jak by mohlo vypadat cestování v budoucnosti, jaké novinky nabízejí vývojářské firmy, na to se můžete podívat níže.

Airbus Airspace Cabin Vision 2030

Airbus vyhrál v kategorii „Vizionářské koncepty“ se svou kabinou budoucnosti. Společnost na tomto konceptu spolupracovala s mnohými leteckými společnostmi a technologickými společnostmi ze Silicon Valley.

ZDROJ: Airbus

Safran Seats

Kategorii „Komfort pro cestující“ vyhrál návrh Safran a jejich sedadel Modulair S, které pomohou zlepšit zážitek z cestování pro děti i dospělé.

ZDROJ: SAFRAN

Eviation Alice

Vítězem kategorie „Koncept kabiny vyhrála izraelská firma Eviation Alice a její návrh kabiny pro jejich regionální elektroletadlo. Prototyp interiéru kabiny byl navržen, vyvinut a postaven s lisabonskou konstrukční poradenskou společností Almadesign s cílem vytvořit zcela nový zážitek pro cestující

ZDROJ: Eviation Alice

DIEHL lavatory

Kategorii „Zelená kabina“ vyhrál projekt společnosti DIEHL. Na palubách letadel se očekává větší spotřeba vody, jenže letadlo není nafukovací. Firma přišla s nápadem na opětovné použití šedé vody z umyvadla na splachování toalety.

ZDROJ: DIEHL Aviation

Mezi finalisty skončil také nápad firmy PriestmanGoode, která navrhla plně recyklovatelný jídelní set pro podávání jídla na palubě letadla.

ZDROJ: PriestmanGoode