Zpět

KLM zavádí Wi-Fi na evropských linkách

Nizozemský dopravce začal s instalací technologie Wi-fi na řadu letadel používaných na evropských linkách.

Zdroj: KLM

Letecká společnost KLM začala instalovat technologii Wi-Fi do letadel Boeing 737, které využívá na evropských linkách. Dnes se do flotily zařadil první Boeing 737 vybaven tímto připojením. Do konce roku by mělo být vybaveno Wi-Fi připojením celkem 18 letadel. 

Další na řadě pak bude 21 letadel Embraer 195. Podrobnosti o vybavení této flotily budou oznámeny později.

KLM nadále investuje do palubního produktu, abychom mohli i nadále splňovat očekávání našich zákazníků a vyjít z této krize silnější než kdy jindy. Palubní Wi-Fi je důležitá služba, kterou si zákazníci chtějí užít po celou dobu své cesty. Internetová služba KLM je již široce využívána na našich mezikontinentálních letech. Prostřednictvím tohoto partnerství se společností Viasat zajišťujeme, aby naši zákazníci mohli být online i na evropských letech. řekl Boet Kreiken, výkonný viceprezident pro zákaznickou zkušenost KLM.

Na výběr jsou tři tarify Messaging, Surf a Stream. Tarif Messaging nabídne cestujícím 30 minut zdarma zasílání zpráv přes WhatsApp, Facebook Messenger a další platformy.

KLM již nyní nabízí Wi-Fi na palubách dálkových letadel Boeing 787 a Airbus A330 a v současné době probíhá instalace i do letadel Boeing 777. Aktuálně je 81% dálkových letadel vybaveno Wi-Fi připojením. Očekává se, že cestující budou mít do prvního čtvrtletí roku 2022 přístup k internetu na palubách všech dálkových letadel.