Aktualizace 7. září 2021 – Dnes byly otevřeny hranice pro všechny očkované turisty. Cestující musí splnit před cestou několik náležitostí. Je potřeba mít negativní PCR test ne starší než 72 hodin a vyplnit příjezdový formulář ArriveCAN, kam se nahrávají dokumenty o očkování. Také se doporučuje mít dokumenty o očkování vytisknuté sebou.

Při příletu je možné, že budete vybráni k náhodnému testování. Platí kanadská strana.

Kanadská vláda upřednostňuje zdraví a bezpečnost všech v Kanadě tím, že k opětovnému otevření hranic přistupuje na základě rizik a uvážlivého přístupu.

Díky rostoucí proočkovanosti a klesajícímu počtu případů COVID-19 se kanadská vláda rozhodla, že začne pomalu uvolňovat opatření pro vstup.

Dne 7. září 2021 za předpokladu, že domácí epidemiologická situace zůstane příznivá, hodlá vláda otevřít hranice Kanady všem plně očkovaným cestujícím, kteří absolvovali kompletní očkování vakcínou schválenou kanadskou vládou nejméně 14 dní před vstupem do Kanady a kteří splňují specifické vstupní požadavky.

Jako první krok plánuje Kanada od 9. srpna 2021 začít povolovat vstup americkým občanům a osobám s trvalým pobytem, kteří v současné době pobývají ve Spojených státech a kteří byli plně očkováni nejméně 14 dní před vstupem do Kanady pro cesty, které nejsou nezbytné. Tento předběžný krok umožňuje kanadské vládě plně zprovoznit upravená opatření na hranicích před 7. zářím 2021.