Zdroj: SkyTeam

SkyTeam, globální aliance leteckých společností, přivítala v alianci nového italského národního dopravce ITA Airways, který nahradil společnost Alitalia. S nástupem společnosti ITA Airways bude 700 milionů zákazníků aliance SkyTeam i nadále využívat bezproblémové spojení do klíčových destinací v Itálii.

„Již více než 20 let je italský trh základním kamenem evropské sítě SkyTeamu a žádná jiná letecká aliance nespojuje Itálii se světem lépe. Rozhodnutí společnosti ITA Airways připojit se k naší alianci vřele vítáme a zajišťujeme tak kontinuitu služeb pro miliony zákazníků, kteří si vybrali alianci SkyTeam jako svou preferovanou alianci pro lety do Itálie,“ uvedl Walter Cho, předseda představenstva SkyTeamu. „SkyTeam a naši členové se těší na spolupráci s leteckou společností ITA Airways a na vytvoření dlouhodobých partnerských příležitostí do budoucna.“

Alfredo Altavilla, výkonný předseda představenstva společnosti ITA Airways, řekl: „Vstup do aliance SkyTeam je přirozeným krokem, který nám umožní pokračovat v poskytování globální sítě a bezproblémových služeb, které zákazníci létající do Itálie a z Itálie očekávají. Těšíme se na úzkou spolupráci s našimi partnery ze SkyTeamu, která podpoří rozjezd naší společnosti, italského vlajkového dopravce.“

Alitalia ukončila provoz 14. října a ke stejnému datu opustila globální alianci leteckých společností SkyTeam. SkyTeam se dohodl s Alitalia Loyalty na pokračování partnerství, které umožní šesti milionům členů věrnostního programu MilleMiglia získávat a využívat míle na vybraných letech členů SkyTeamu a nabídne jim řadu možností a exkluzivních služeb.

Společnost ITA Airways rovněž úzce spolupracuje s aliancí SkyTeam a jejími členy na zavádění výhod pod značkou SkyTeam, které mohou zákazníci využívat v rámci celé aliance, včetně přednostních letištních služeb.