Zdroj: Emirates

12. srpna 2021 V návaznosti s nedávným uvolněním vstupních požadavků pro cestující z dvanácti zemí* do Spojených arabských emirátů a zařazení SAE do „oranžové“ skupiny britského cestovního semaforu, reaguje letecká společnost Emirates na prudký nárůst poptávky po cestování a posiluje spoje v celé své síti. Aerolinka obnoví a navýší spoje v celkem 29 městech o téměř 270 letů.

Od října navýší Emirates lety do Velké Británie na 73 týdně, včetně šesti letů denně do Londýna na letiště Heathrow, dále bude létat dvakrát denně do Manchesteru, desetkrát týdně do Birminghamu a jednou denně do Glasgow. Na lince do Londýna u čtyř letů a u obou dvou letů do Manchesteru budou nasazena ikonická letadla A380.

Aerolinka také chystá navýšení letů do USA a obnovení linek do Afriky. 

V současné době létá Emirates do 12 amerických měst, celkem nabízí 70 letů týdně. V průběhu srpna přidá další spoje do Houstonu, Bostonu a San Franciska, aby uspokojila zvyšující se poptávku. Aerolinka navýší také kapacitu své newyorské linky, od 13. srpna nabídne čtyři lety týdně letounem A380 do New York JFK.

Denní lety do Johannesburgu budou navýšeny na 11 letů týdně, navýšeny budou i navazující lety do Durbanu. Emirates nabídne tři lety týdně také do Kapského města. Cestující z a do těchto tří afrických měst mohou bezpečně a pohodlně přestoupit na další lety do Evropy, Blízkého východu, západní Asie a Spojených států. Obnoven byl také let do Lusaky, v rámci mezipřistání spoje do Harare, a Entebbe, obě linky nabídnou pět letů týdně.

Emirates bezpečným a udržitelným způsobem postupně obnovuje svoji globální síť s ohledem na poptávku trhu a provozní podmínky daných destinací. V současné době nabízí lety do více než 120 destinací, doposud společnost obnovila téměř 90 % ze své sítě před pandemií.

Akční nabídka letenek od letecké společnosti Emirates

Emirates