Společnost Emirates podepsala codesharovou dohodu s brazilskou aerolinkou Azul Linhas Aereas Brasileiras S.A (Azul), která umožňuje letecká spojení do a z osmi brazilských měst s návazností na globální síť Emirates přes Sao Paulo.

Nová codeshare dohoda byla oficiálně schválena brazilskou federální leteckou agenturou – Agência Nacional de Aviação Civil.

Díky codesharové dohodě mohou zákazníci létat do a z následujících brazilských letišť: Rio de Janeiro Santos Dumont (SDU), Belem (BEL) Belo Horizonte (CNF), Cuiaba (CGB), Curtiba (CWB), Juazeiro Do Norte (JDO), Porto Alegre (POA) a Recife (REC), a to na všech letech operovaných společností Azul navazujících na lety Emirates ze Sao Paula do Dubaje a dále.

„Je nám potěšením, že můžeme uzavřít novou codesharovou dohodu se společností Azul, která našim zákazníkům umožňuje hladké spojení mezi osmi brazilskými městy do a z Dubaje a naší globální sítí přes město Sao Paulo. Brazílie je pro nás klíčový trh a tato spolupráce s Azul podtrhuje náš závazek posílit aktivity právě v tomto regionu a nabídnout tak našim zákazníkům nové možnosti. Stačí pouze jedna letenka a naši zákazníci mají snadný přístup do celého odbavovacího systému a následného nalodění. Těšíme se na spolupráci s Azul a na posílení našeho partnerství“, řekl Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates.