Zpět

Cestovní bublina mezi Austrálií a Novým Zélandem

Od 19. dubna se otevírá cestovní bublina bez karantény mezi Austrálií a Novým Zélandem. Aerolinka hlásí velký návrat letů.

Zdroj: Air New Zealand

Společnosti Air New Zealand a Qantas Airways v úterý oznámily, že zvýší počty letů mezi Austrálií a Novým Zélandem na nejméně 70 % úroveň co byla před pandemií, jakmile se 19. dubna otevře cestovní bublina bez karantény.

Aerolinky již hlásí „Vykopejte pasy – Air New Zealand znouv sjednotí kiwi a klokany“ nebo „Sbalte si sandály, kiwi prázdniny jsou zpět“.

Od 19. dubna 2021 budou společnosti Qantas a Jetstar zpočátku provozovat až 122 zpátečních letů týdně přes Tasmánské moře na 15 trasách a nabízet více než 52 000 míst týdně.

Qantas také spustí dvě nové linky přímo z Aucklandu do Cairns a Gold Coast, což cestujícím poskytne více možností pro dovolenou v Queenslandu a na Novém Zélandu.

Od 19. dubna 2021 Air New Zealand navýší počty letů mezi Aucklandem, Wellingtonem, Christchurchem a Queenstownem a osmi australskými městy.

Výkonný ředitel Air New Zealand Greg Foran říká, že letecká společnost je neuvěřitelně nadšená, že se hranice znovu otevřou australským sousedům.