Zpět

Australská vláda zadotuje kolem 800.000 letenek

Australská vláda spouští program na podporu cestovního ruchu a leteckých společnosti. Zadotuje cenu cca. 800.000 letenek, které budou prodávány za poloviční cenu.

Australané budou mít možnost od 1. dubna nakupovat letenky za poloviční ceny do 13 australských destinací.

Stejně jako mnoho jiných zemí světa, je Austrálie zcela uzavřena pro zahraniční turisty. Výsledkem tak je, že turistitický ruch v zemi a letecký sektor trpí a počítá obrovské ztráty. Vláda se tak rozhodlo spustit záchranný balíček v hodnotě 1,2 miliardy dolarů, který mimo jiné obsahuje také zadotování cca. 800.000 letenek na cestovní období květen až září 2021, který má pomoci nastartovat oživení domácího cestovního ruchu.

Generální ředitel skupiny Qantas Alan Joyce uvedl:Tato podpora je fantastickou zprávou pro letectví a pro tisíce podniků, malých i velkých, které spoléhají na cestovní ruch.

„Vzhledem k tomu, že zavedení vakcín nyní dává větší jistotu, že státní hranice zůstanou otevřené, je ideální čas poskytnout stimul a přimět lidi, aby znovu cestovali na domácím trhu, zejména vzhledem k tomu, že po dobu dalších sedmi měsíců nebudou žádní mezinárodní turisté,“ uvedl Joyce .

Kterých destinací se zlevněné letenky týkají? Gold Coast, Cairns, Whitsundays a Mackay region (Proserpine a Hamilton Island), Sunshine Coast, Lasseter a Alice Springs, Launceston, Devonport a Burnie, Broome, Avalon, Merimbula a Kangaroo Island.

Tento stimulační balíček není ve světě ojedinělý. Již minulý rok podobný balíček představil Hong Kong. Hongkongský letištní úřad odkoupil od domácích leteckých společností půl milionu letenek.