Zpět

Air New Zealand přidá přímou linku z Aucklandu do Tasmánie

Přímé lety mezi Novým Zélandem a Tasmánií se dočkají po více než 20 letech obnovení. Air New Zeland spustí linku z Aucklandu do Hobartu.

Air New Zealand s nadšením oznamuje, že přidává Hobart jako svou desátou destinaci v Austrálii. Jakmile budou zrušena cestovní omezení, tak letecká společnost spustí přímou linku z Aucklandu do Hobartu 2x týdně (ve čtvrtek a v neděli). Na lince bude nasazen Airbus A320neo.

Bude to poprvé od roku 1996, kdy bude existovat přímá letecká trasa mezi Tasmánií a Novým Zélandem. Letiště v tasmánském Hobartu právě prochází modernizací v hodnotě 20 milionů dolarů a je téměř dokončeno. Nově budou na letišti umístěny australské pohraniční síly a australská federální policie, které budou umožňovat uskutečnění mezinárodních letů.

Generální ředitel společnosti Air New Zealand Greg Foran říká, že očekává, že tato nová trasa bude velkým lákadlem pro Kiwi i Tasmánce.

Tato trasa bude potřebnou ekonomickou podporou pro turistický průmysl Nového Zélandu. Naše trasa Hobart – Auckland otevře přímé spojení přibližně pro 540 000 potencionálních cestujících. Poskytneme lety ve čtvrtek a v neděli, abychom co nejlépe využili domácí konektivitu a poskytli cestovatelům nejlepší možnosti prodlouženého víkendu.

Zatímco Nový Zéland bude klíčovým cílem Tasmánců, trasa otevře příležitosti i pro Kiwi.

„Jako druhé nejstarší město v Austrálii je Hobart bohatý na dědictví a jeho světoznámé Muzeum starého a nového umění mísí starožitnosti mezi současným uměním. Živý trh Salamanca a okolní bary a restaurace jsou úžasným úvodem do toho, co ostrov nabízí.

Ale za městem je možné vidět mnohem více. Myslím, že Novozélanďané budou ohromeni tím, co objeví v Tasmánii, od umění a kultury světové úrovně, přes scénu jídla a vína, velkolepou krajinu a množství divoké zvěře.

Je zde 18 národních parků, které můžete prozkoumat, s více než 2 000 kilometry turistických tras, kde můžete narazit na wombata nebo pokud máte štěstí, tasmánského ďábla. “