Zpět

Air Iceland Connect se sloučí s Icelandair

Regionální letecký dopravce se sloučí s hlavní islandskou leteckou společností do jedné společnosti, která ponese název po hlavním dopravci

Zdroj: Icelandair

Od 16. března se výše uvedené aerolinky spojí do jedné jediné společnosti. Regionální Air Iceland Connect se soustředil na Islandu na provozování pravidelných vnitrostátních letů po Islandu a také na Faerské ostrovy a Grónska. Nyní se připojí k Icelandair a rozšíří domácí síť letů a přinese cestujícím výhody v mnoha ohledech.

Zákazníci se budou moct těšit na lepší ceny, větší nabídku destinací a výhodnější časy letů.

„Integrace společností Icelandair a Air Iceland Connect je důležitým krokem, který povede k vytvoření silnější a efektivnější letecké společnosti s více možnostmi a zlepšeným zákaznickým servisem,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Icelandair Bogi Nils Bogason.

„Vnitrostátní lety jsou pro Islanďany zásadní a tímto krokem můžeme dále posílit naši současnou síť pro všechny cestující s lepší dostupností a konkurenceschopnějšími cenami.“

Podle údajů poskytnutých OAG Schedules Analyzer, Air Iceland Connect v současné době létá z letiště Reykjavik (RKV) do Akureyri (AEY), Egilsstaðir (EGS), Ísafjörður (IFJ) a Vestmannaeyjar (VEY).

Příloha

zdroj: Icelandair